Si una cosa se celebra a un poble són les festes del patró. En el cas dels Muntells les festes són en honor a Sant Llorenç, lo 10 d'Agost. Normalment tenen una durada de 6 o 7 dies (del 8 al 15 aprox.). Cada any s'escull una Reina de les festes i unes pubilles entre les noies del poble. Entre los diferents actes, la principal atracció són los bous en les seues diverses variants. La nit prèvia al començament de les festes, se sol fer un Bou Embolat (bou amb dues boles de foc a les banyes). Lo primer dia es costum lo Bou Capllaçat (se passeja pels carrers del poble un bou lligat en una corda per les banyes). Després tenim los "bous" de cada tarde, on s'amollen vaquilles a la plaça que es fa cada any detràs de les escoles velles del poble. Al recinte de les escoles noves, se celebra cada nit lo ball en una orquestra diferent cada dia. Un altre dia important de les festes, es lo dia del berenar popular, on se serveix estofat de bou per a tot el poble i per a qualsevol que en vulgui.

Hi ha una altra festa, que se celebra lo 16 de febrer. Este dia se conmemora la institució dels Muntells com a Entitat Municipal Descentralitzada. Curiosament, Els Muntells és el primer poble de Catalunya que va ser anomenat així, seguit després per Valldoreix, a la província de Barcelona. Se sol fer una butifarrada i acostuma a coincidir en lo carnaval.

Aquí teniu un exemple del programa de les festes de Sant Llorenç de 1998 que van ser del 7 al 16 d'Agost, i que va ser publicat en el seu moment en aquesta web.

Copyright © 1998-2004 Xolda Productions