Tau Negre o de Desaigüe
Tau Blanc o de Canyar
Tau Negre o de Desaigüe
Tau Blanc o de Canyar
S'anomena popularment de Desaigüe perque lo seu color recorda a l'aigua del desaigüe que creua Els Muntells. Està composat de Vi Negre i Sifó o Grasiosa depenent del gust del consumidor.
S'anomena popularment de Canyar pel seu color clar com los canyars que hi ha a la vora de canals i séquies. Se composa de Vi Blanc i Sifó o Grasiosa.

Esta especialitat pot ser degustada al Bar de "Pataquera" (Bar Bayo, al costat de la Discoteca Delta) i se composa de vi i grasiosa o sifó. Potser també vos servixquen algo paregut a un altre puesto, però no us enganyeu, com lo de "Pataquera" no ne ha cap. I lo secret està en les classes de vi utilitzades. S'ha de dir que Lo Tau original és amb grasiosa, encara que també és molt apreciat Lo Tau en sifó.

Lo  nom ve d'un dels personatges semi-muntellers, lo tio Tau, que solia prendre's un gotet de vi tots los dies al de "Pataquera", malgrat que ell era Sanjaumero. Lo curiós del cas és que ell se'l bebia aspriu, sense grasiosa ni sifó. Per tant ha sigut un afegit a la "fórmula original" lo del sifó o la grasiosa.

Copyright © 1998-2004 Xolda Productions